Вести

Промоција возила у СП Нови Београд

Градоначелник Београда Александар Шапић присуствовао је у уторак, 22. новембра, у СП „Нови Београд“, промоцији сто нових зглобних аутобуса с погоном на компримовани природни гас, произвођача БМЦ из Измира. Том приликом је истакао да ће та возила најкасније до краја недеље бити пуштена у саобраћај у главном граду. Догађају су присуствовали градски секретар за јавни превоз Предаг Лукић, директор ЈКП „Наплата превозне услуге Београд“ Славен Андрић, в.д. директора ЈКП ГСП Зоран Шарац, извршни директор за финансијске послове Дејан Крстовић, извршни директор за саобраћај Ненад Ивановић, извршни директор за техничку експлоатацију аутобуског подсистема Бојан Шљукић и извршни директор за инвестиције Жарко Коман.

Градоначелник је прецизирао да ће се аутобуси наћи на најфреквентнијим и најоптерећенијим линијама – 17, 23, 31, 65, 88.
„Захваљујући новим аутобусима, најстарија возила ће бити повучена из саобраћаја и тако ће просечна старост возног парка бити седам и по година, што је у границама европских стандарда. Нови аутобуси знатно ће унапредити квалитет нашег јавног превоза, а важно је и да наставимо да обнављамо возни парк, што свакако изискује значајна средства“, рекао је Шапић.

Градоначелник је оценио да је ово важан дан за Београђане јер су возила еколошка и свакако ће утицати на смањење загађења у граду, а пуниће се екстерно до изградње јавно-приватне гасне станице у погону ГСП-а.

Укупна вредност Уговора је 34.2 милиона евра, a aутобуси су набављени путем финансијског лизинга. Нова возила на гас су нископодна и зглобна, с максималним капацитетом путничког простора од 150, односно 38 седишта и 112 места за стајање, уз простор за колица за бебе и инвалидска колица. Опремљена су системом за детекцију пожара у моторном делу, имају рампу за олакшан улазак особа са инвалидитетом, осветљена су ЛЕД светлима, а грејање је, осим радијатора, појачано калориферима и кровним грејањем. Аутобуси су опремљени савременим расхладним системима, као и надзорним камерама, системом за бројање путника и вај-фај интернетом.
Нема дилеме да ће обновљен возни парк, због поузданијег и удобнијег превоза, допринети већем задовољству како корисника, тако и нас из ГСП-а и Оснивача.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email